“Boravak „Onica“ je nastao u novembru 2011. godine iz velike želje da deca nakon vremena provedenog u  školi, kao instituciji, drugi deo dana provedu u sredini koja će detetu omogućiti odlično obrazovanje i najprijatnije okruženje za bezbrižno odrastanje. Svi naši prostori su opremljeni tako da se deca u njima osećaju slobodno, a akcenat je na prikazivanju radova učenika. U boravku rade učitelji koji vole decu, koji su kvalifikovani i imaju želju da im pomognu da što uspešnije završe sve školske obaveze i pripreme se za školska testiranja.


Kroz veliki broj planski organizovanih radionica i aktivnosti, deca svakodnevno razvijaju talente, stiču nova znanja i pomeraju svoje granice. Svakodnevni boravak napolju je obavezan. Tokom godina rada ostvarili smo blisku saradnju sa roditeljima naših učenika.


Čuli smo sve sugestije, ideje i mišljenja i to nam pomaže u radu, jer se trudimo da ih u najvećoj meri ispoštujemo. Kada vidimo zadovoljstvo, sreću i zahvalnost porodice za sav naš trud, znamo da smo na pravom putu. Trudimo se da u toku godine deci organizujemo veliki broj izleta po gradu i okolini. Pored toga, manifestacije po kojima smo poznati su „ONICIN HUMANITARNI BAZAR“ i priredba organizovana povodom proslave Nove godine.