Боравак „Оница“ је настао у новембру 2011. године из велике жеље да деца након времена проведеног у  школи, као институцији, други део дана проведу у средини која ће детету омогућити одлично образовање и најпријатније окружење за безбрижно одрастање. Сви наши простори су опремљени тако да се деца у њима осећају слободно, а акценат је на приказивању радова ученика. У боравку раде учитељи који воле децу, који су квалификовани и имају жељу да им помогну да што успешније заврше све школске обавезе и припреме се за школска тестирања.

Кроз велики број плански организованих радионица и активности, деца свакодневно развијају таленте, стичу нова знања и померају своје границе. Свакодневни боравак напољу је обавезан. Током година рада остварили смо блиску сарадњу са родитељима наших ученика.

Чули смо све сугестије, идеје и мишљења и то нам помаже у раду, јер се трудимо да их у највећој мери испоштујемо. Када видимо задовољство, срећу и захвалност породице за сав наш труд, знамо да смо на правом путу. Трудимо се да у току године деци организујемо велики број излета по граду и околини. Поред тога, манифестације по којима смо познати су „ОНИЦИН ХУМАНИТАРНИ БАЗАР“ и приредба организована поводом прославе Нове године.

Пратимо иновације у настави, осавремењујемо рад и учење чинимо динамичнијим и занимљивијим.

Поред традиционалне писмености, развијамо и креативну, емоционалну, социјалну, информатичку писменост, као и вештине комуникације. Учимо децу како се учи, како се повезује и примењује знање, како да се превазиђу препреке и отпор на који се наилази у процесу учења, како до добре мотивације и концентрације. Негујемо таленте. Образујемо децу и ван учионице. Посећујемо научне, спортске, културне догађаје, музеје, позоришта, изложбе…

Подстичући дечије самопоуздање и самопоштовање, припремамо Вашу децу да самостално, сигурним корацима, прелазе пут до постављеног циља. Јер УСПЕХ ЈЕ ПУТ, А НЕ ДЕСТИНАЦИЈА!“

Организујемо предавања, радионице и дружења са родитељима и тако сви заједно – деца, родитељи и наставници, представљамо тим који сарађује и гради одговорно, самодисциплиновано, мотивисано дете које зна ЗАШТО је важно школовати и образовати се и ШТА и КАКО са стеченим знањем у свакодневном животу.