Similar Posts
Експерименти
Свако доба године је право време за истраживања и нова сазнања. Трудимо се да дечију знатижељу и креативност подржимо и дамо одговоре на мноштво питања са којима се сусрећемо свакодневно. Чаробним штапићем наш боравак претварамо у малу лабораторију и уживамо у екпериментима. Истражујемо рад вулкана-како лава излази из кратера? Зашто цвет постаје плав ако у…
Природњачки музеј – МЕТЕОРИТИ
Природњачки музеј је место где врло често одводимо децу. Својим разноврсним изложбама и поставкама , овај музеј привлачи дечију пажњу и развија велику радозналост и заинтересованост за све природне појаве. Могли смо да чујемо све оно што нисмо знали о постанку метеорита, која је разлика између метеора и метеорита , итд.
Mузеј Николе Тесле
Ко је био Никола Тесла? Које је изуме патентирао и зашто је постао један од најважнијих научника читавог света? Одговор на та, а и на многа друга питања добили смо у музеју Николе Тесле. Најлепша је била причао о Теслиним сујеверјима. Био је опседнут бројем три и увек је носио рукавице. Чудан и непревазиђен научник…
ЗИМСКИ РАСПУСТ 2021. ГОДИНЕ
Као и сваке године, и ове смо се дружили и провели прелеп зимски распуст у нашем боравку. Пошто је било време празника, уживали смо у ликовним радионицама, украшавали боравак, учили о обичајима који се поштују поводом Нове године и Божића, посетили цркву на Бадњи дан и посадили жито. Радујемо се новом распусту и новим авантурама…
ПРОЛЕЋНИ РАСПУСТ 2022. ГОДИНЕ
Као и сваког распуста, и у току пролећног ће наш боравак радити. Трудићемо се да деца проведу што више времена на отвореном, уживајући у посетама које смо припремили, спортским активностима, ликовним и едукативним радионицама. Боравак ће радити свим данима распуста, осим данима државних празника (Велики петак, Васкршњи понедељак, као и за Празник рада – 2….
“Соко Штарк”
“Смоки смокић”, “Чоко бананица”,” Најлепше жељице” – само су неки од омиљених дечијих слаткиша. Имали смо прилику да посетимо фабрику “Соко Штарк” и да видимо како се праве омиљени слаткиши наших школараца. У лабораторији фабрике су могли да креирају своју чоколаду и да науче од којих састојака се иста прави. Предивно искуство.